Ajutor social in cazuri medicale deosebite si deces

Hotararea Comitetului Executiv al S.S.C.R din data de 26/06/2011 cu privire la sprijinul membrilor de sindicat in cazuri sociale

Ajutor social pentru cazuri medicale deosebite:

Pentru obtinerea ajutorului social se solicita urmatoarele acte dovedituare:

• cerere de solicitare (original)
  • documente justificative (copii)

S-a propus si aprobat prin unanimitate o suma cuprinsa intre 100 si 500 lei in functie de gravitatea cazului

Hotararea privind stabilirea sumei ajutorului se va lua de catre Comitetul Executiv al Sindicatului Salariatilor Carrefour.

Ajutoarele sociale se vor acorda numai membrilor de sindicat!

Ajutor de deces pentru angajat, rudele de gradul I (copii, parinti) si sot/sotie.

Pentru obtinerea ajutorului de deces se solicita urmatoarele acte dovedituare:

• cerere de solicitare (original)
  • certificat de deces (copie)
  • dupa caz, certificat nastere sau certificat de casatorie
  • S-a propus si aprobat prin unanimitate suma de 400 lei

Ajutoarele sociale se vor acorda numai membrilor de sindicat!

Alocarea de fonduri suplimentare pentru sustinerea ajutoarelor sociale si de deces
Se propune si aproba in unanimitate suplimentara fondului pentru ajutoarele sociale si de deces astfel incat sa fie acoperite toate cazurile aprobate de Comitetul Executiv al Sindicatului Salariatilor Carrefour.

Descarca cerere tip - Medicala

Descarca cerere tip - Deces

Doi la suta

Prin intermediul prevederii 2% din Codul Fiscal, contribuabilii persoane fizice au posibilitatea sa directioneze 2% din impozitul pe venit catre o entitate nonprofit infiintata conform ordonantei 26/2000 cu privire la asociatii si fundatii.

Acest mecanism are o serie de avantaje pentru toate partile implicate - cetateni, organizatii si stat:

• este un mecanism democratic ce contribuie la transparenta politicii fiscala si bugetare

• asista organizatiile neguvernamentale in eforturile lor de a solutiona diferite probleme sociale

• le permite cetatenilor sa contribuie la eforturile de a rezolva diferite probleme sociale fara a genera insa un cost suplimentar

• creeaza o legatura intre stat, cetateni si organizatii contribuind astfel la dezvoltarea societatii civile si a capitalului social

Se creeaza un mecanism prin care un cetatean poate decide modul in care sunt cheltuiti 2% din impozitul datorat pe venit, directionand aceasta suma catre o organizatie neguvernamentala. A aparut astfel o forma de parteneriat intre cetatean, autoritati fiscale si sector ONG. Practic cetateanul spune statului modul in care vrea sa fie cheltuita o parte din impozitul sau.

Atentie, aceasta suma nu reprezinta o sponsorizare sau donatie ci este in esenta o parte a bugetului de stat care este directionata de catre fiecare cetatean in parte catre sectorul neguvernamental. Legea este considerata de multi ca fiind un sprijin indirect oferit de catre stat sectorului non-profit sau un model de „filantropie de tranzitie” data fiind aplicarea ei numai in tarile Europei de Est.

Informatii complete despre campanie, documentele necesare si lista cu ONG din care puteti alege aici: doilasuta.ro

Cum iti apara sindicatul drepturile?

SINDICATUL, pentru problemele legate de locul tau de munca, iti acorda consultanta GRATUITA! Tot ceea ce trebuie sa faci este sa ceri ajutorul lui!

SINDICATUL te apara. Nu esti singur. Sesizeaza organizatia sindicala sa-ti rezolve problemele!

SINDICATUL are dreptul legal de a promova actiuni in justitie in numele si in interesul tau. Spune problemele tale!

SINDICATUL te poate reprezenta in fata angajatorului. Nu vei fi singur la discutii si negocieri dificile!

SINDICATUL are expertiza si iti da ajutorul la toate problemele legate de serviciu.

Ce iti ofera sindicatul?

SINDICATUL asista membri sai in fata oricaror institutii, organe sau organizatii;

SINDICATUL apara drepturile individuale si colective ce decurg din legislatia ce reglementeaza rapoturile de munca, contractele colective de munca sau contractele individuale;

SINDICATUL te reprezinta, negociaza si incheie contractul colectiv de munca;

SINDICATUL intervine pentru tine in medierea conflictelor;

SINDICATUL iti promoveaza si sustine interesele in proiectele de acte normative care sunt in interesul tau;

SINDICATUL intervine pentru modificarea legilor care te privesc;

SINDICATUL iti acorda consultata si asistenta in aplicara legislatiei;

SINDICATUL lupta sa beneficiezi de ajutoarele materiale pe care angajatorul trebuie sa le asigure;

SINDICATUL iti asigura confidentialitatea datelor personale pentru a nu va expune posibilelor represalii din partea angajatorului.

Drepturile garantate ale membrului de sindicat

Ca membru de sindicat, beneficiezi de:

dreptul la munca, fara nici o discriminare;
conditii de munca adecvate activitatii desfasurate;
dreptul la protectie sociala;
dreptul la securitate si sanatate in munca;
dreptul la respectarea demnitatii si a constiintei personale;
dreptul la plata egala pentru munca egala;
dreptul la repaus zilnic si saptamanal;
dreptul al concediu de odihna;
dreptul la formare profesionala
dreptul garantarii protectiei datelor cu caracter personal;
dreptul protejarii impotriva concedierilor nelegale;
dreptul la informare si la consultare in unitate;
dreptul la libertare de asociere;
dreptul la beneficierea prevederilor contractelor colective de munca;
dreptul la actiune sindicala;
dreptul de a participa la actiuni colective.

Descriere

Este primul sindicat infiintat in cadrul companiei S.C. Carrefour Romania S.A. si a fost constituit in scopul apararii drepturilor si promovarii intereselor profesionale, economice, sociale, culturale si sportive ale membrilor sai, prevazute in legislatia nationala, in tratatele, acordurile si conventiile internationale la care Romania este parte, in contractele si acordurile colective de munca, cat si in legislatia muncii existenta in domeniu.

Sindicatul Salariatilor Carrefour Romania este afiliat la Federatia Sindicatelor din Comert, membra a C.N.S.L.R. - FRATIA si Union Network International (UNI).